Má první lovecká sezona

24.11.2008 17:46

Teď nastal čas honů, přesto, že u nás té drobné zvěře moc není, tak to byla první příležitost ho vyzkoušet, jak se bude chovat. Art opět ukázal, že dokáže pěkně slídit, nahánět, aportovat i dohledávat :-). 16.11.08 jsme měli před obědem telefon, od vedlejšího sdružení, že postřelili šmolu a jejich jagteriér zklamal. Tak jsme měli možnost ukázat, i tam, co jsme se naučili. Téměř vůbec nebarvila. Tam, kde ji ztratil a byla poslední kapička barvy, jsme Arta nasadili na stopu. Ten s nosem na zemi se vydal po stopě. Dovedl nás až k silnici, kde se zarazil, chvíli se motal a pak se obrátil, a šel zase o kousek níže, ale zpět. Nejdříve jsme mu nevěřili a tak jsme se vrátili a opakovalo se to samé znovu. Tak jsme ho nechali, ať se snaží. Došel až k husté seči, kde tak, tak proleze pes, barva, nebyla už vůbec. Pak ten nešťastný ovec zahlédl, jen nějaký pohyb a tak jsme Arta vypustili. Chvilku šmejdil v té husté seči, pak dvakrát zahlásil, ale vrátil se opět zpět ke mě. Tak to zkusili znovu, s tím, že to šlo velmi rychle a byl to asi zdravý kus. Art neustále táhl na takovou paseku, kde už nikdo nevěřil, že by to mohlo být. Když už jsme se chtěli vracet, že to případně zkusíme ještě jednou, tak chytil znovu stopu, pak zvedl ten postřelený kus a kousek za ním ho hnal s mohutným hlášením, až ho strhl do žlebu, kde byl potůček a tam ho hlásil do té doby, než přišli a dostřelili ho.Takže to byla zatím naše nejúspěšnější dohledávka a ukázali jsme, že to umíme i v praxi a ne jen na zkouškách :-). To byla mnohem větší radost, než na těch zkouškách.

 

 

Zpět

Novinky

Afra z Hronova

01.01.2015 18:19
Máme tady nový rok 2015 a taky zprávu z nového domova Afry z Hronova po 7-mi měsících. Don s Falou, mohou být na svou holčičku pyšný! Je z ní již velká slečna a daří se jí skvěle!

Evar od Borůvkové hory

08.10.2014 09:12
Dnes již můžu s klidem oznámit, že Evarkovi se daří skvěle, roste jak z vody a Donovi jak kdyby z oka vypadl. Hlásí jak starý mazák a pokud by měl o něj někdo zájem, může se obrátit na p.Lomozníka, tel: 723552096 nebo e-mail: e.lomoznik@seznam.cz

Don potřetí tatínkem

22.07.2014 18:24
Dnes už snad nic nepokazím, když se pochlubíme! Don se stal v pátek 18.7. 2014 opět tatínkem.  Tentokrát máme jen jedno miminko - jménem Evar od Borůvkové hory.  Mamince Tálii i Evárkovi držíme pěsti i packy, ať už je vše ok a mají se čile k světu!!!

Don a Talie

20.06.2014 15:11
Další skvělá zpráva! Don a Tálie z Javorového vrchu se 2.prázdninový víkend dočkají miminek! Držíme mamince i miminkům, ať je vše ok a hlavně proběhne vše jak má a jsou všichni v pořádku!

Don již podruhé tatínkem!

24.05.2014 08:07
V noci z 22. na 23.5. se narodilo Fale z Ilfova dvora a Donovi 5 štěňátek! Všichni jsou hnědí s bílou náprsenkou. Maminka vše zvládla sama bez pomoci! Posíláme pohlazení a ať mamča i miminka se mají čile k světu!

Další krytí - Don a Talie z Javorového vrchu - Beskyd

14.05.2014 20:08
13. den v měsíci, pro někoho nešťastný, ale pro Dona to byl opět jeden z radostných, kdy si mohl užívat radosti ze života! Přijeli za námi na námluvy z Bílého Potoku, se starší psí dámou - Talií z Javorového vrchu - Beskyd, aby se mohla ještě naposledy radovat ze štěňátek, než dovrší věku osmi let,...

Tak jsme se dočkali! Amálka ze Slovákové a Don od Tálského mlýna jsou šťastnými rodiči!

01.05.2014 12:30
Tak jsme se dočkali! V noci z 30.4. na 1.5.2014 Amálka vrhla 8 zdravých krásných štěňátek - 6 kluků a 2 holčičky! Barevně si genetika pohrála! Když to vezmeme z otcovy strany (Don od Tálského mlýna) - čtyři hnědí po rodičích, dvě oranžová po babičce (Aranka od Tálského mlýna) a dvě hnědobílá po...

Další skvělá zpráva

20.04.2014 17:15
Tak Vás všechny moc zdravíme a máme pro Vás skvělou zprávu! Aranka i Fala jsou březí a brzy se dočkáme štěňátek! Teň nám nezbývá než čekat a držet pěsti i packy!!!!!! Brzy se opět ozveme! Krásné svátky jara!

Další jarní den je za námi

23.03.2014 16:57
Moc Vás všechny zdravíme! Přesto, že obloha nebyla tak sluníčková jako minule, přijela k nám návštěva! Další Donovou nevěstou se dnes stala Fala z Ilfova dvora. Nám nezbývá, než opět držet pěsti, aby vše bylo jak má být a čekat na zprávu, zda se Don stane tatínkem a Fala poprvé maminkou! 

Už i Don je velký kluk!

02.03.2014 20:04
Nějak ten čas neskutečně běží a já jsem zjistila, že od doby, co existuje facebook jsem zapomněla, na aktualizaci našich stránek.  Tak aspoň jen velmi v krátkosti: dnešní krásný, sluníčkový, skoro jarní den si Don, jak se patří užil na plno! Přijela mu ze Slavkova u Brna nevěsta - Amálka ze...